A Kárpát-medence népviseleteiből című könyv

EURÓPA LEGNAGYOBB NÉPVISELETI KIÁLLÍTÁSÁNAK ANYAGÁBÓL

… egy példa nélküli,
… kódex méretű,
… exkluzív,

könyv Európa legnagyobb népviseleti kiállításának anyagából született, amely a Lézerpont Látványtár állandó kiállításai közé tartozik.

Biztosan állíthatjuk, hogy hosszú ideig ez lehet az egyetlen ilyen forgatható gyűjtemény Magyarországon, de lehet, hogy Közép-Európában is, amely arra vállalkozik, hogy mind magyar, mind angol nyelven bemutassa nekünk a kiállítási anyag teljes tartalmát, több mint 340 népviseletet a Kárpát-medencéből.

A 45 sorszámozott példányban, egyedi kézműves kivitelezéssel, természetes vászon alapanyagból készült borítóval, digitálisan nyomott könyv 120 település 340 népviseletét mutatja be. A könyv illusztrációi analitikus pontossággal mutatják be a viseletek részleteit elöl- és hátul nézetből, külön képeken kiemelve a viselet legjellegzetesebb részleteit. Minden viselet önálló oldalon, szakszerű, részletes leírással jelenik meg. A kor mai olvasói szokásához igazodva, kevés, – de minden lényeges információt elmondó – szöveggel, sok képpel bemutatva a 20. század eleji, főleg ünnepi viseleteket. A digitális nyomtatás minden példánya egyenkénti ellenőrzéssel – a kiállításon szereplő eredeti viselet színeivel összehasonlítva – készült, ezért a későbbi korok tudományos kutatatói is hivatkozási alapként használhatják.

Ára: 49.900 Ft